Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Злодей гази хора на карнавал

Видяна: 8479 пъти

Десетки хора са ранени, лед като мъж умишлено заби колата си в минувачи по време на карнавал в Германия, пише в. "Дейли Мейл". 29-годишен германски гражданин се е качил на тротоара в град Фолкмарсен, на около 23 километра западно от Касел, след което се е забил в разхождащите се семейства.
Полицията го арестувала на място. Местни медии съобщават, че следователите работят по версията, че става дума за умишлени действия. От вътрешното министерство на Хесен заявиха, че терористичен акт не може да бъде изключен, но засега мотивът е неясен.
Свидетели разказаха за новинарския портал HNA, че колата е завивала наляво и надясно около загражденията, след което с пълна газ се е забила в тълпата, като шофьорът умишлено е искал да гази предимно деца. Колата е изминала около 33 метра в тълпата, натискал педала на газта до ламарината, когато полицията го е измъкнала от автомобила.
Очевидци разказаха за "Билд", че изпаднали в ярост местни жители са искали да го линчуват. Наложило се е полицията да го защитят.
Карнавалът се провежда в Германия всяка година в седмицата преди Пепелната сряда и началото на постите. Много е популярен в Централна Европа, включително и Западна Германия, по-специално в Кьолн и Дюселдорф. Пикът на празниците е "Розовият понеделник", когато десетки хиляди излизат на улиците, за да наблюдават парадите и да се насладят на фолклорната музика и храната. /блиц

Публикувана на
25 Февруари 2020 година