Новина от категория България
Архив на публикациите

Кобрата крие, че не го пуснали в САЩ, върнали го обратно

Видяна: 15982 пъти

Българи, които работят на летището в Чикаго, разказаха, че са видели как граничните служители качват боксьорът Кубрат Пулев на самолета в събота вечерта след като не беше допуснат да влезе в САЩ, информира bg-voice.com„ Граничните власти му отказали достъп, защото бил с туристическа виза, а планирал да промотира мачове и да се боксира срещу заплащане.
“Много хора го видяхме, но двама униформени полицаи не даваха да се доближаваме до него. Всички видяха, че се върна с Турските авиолинии обратно в България.”, ракзазва един от много наши сънародници, които работят на международния пети терминал на летище О’Хеър.
Новината за депортацията на Пулев беше съобщена първо от един от най-известните спортни журналисти Майк Копингер от The Athletic.Кубрат Пулев е трябвало да нарави връзка от Чикаго за Лас Вегас, където планирал да гледа мача между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър.
Пулев отрече да има проблеми с влизането в САЩ. „Намирам се в САЩ и няма такова нещо. Имах лек проблем с визата, но всичко се оправи, всичко е ОК. За момента нямам проблем. Не съм депортиран. В САЩ съм. Нямам никакви проблеми”, категоричен беше той.
После го извъртя, че имал проблем само в багажа.
“Не е заради багажа. Багажът му го чакаше точно от външната страна на стаята където беше на разпит и нито е отварян, нито проверяван.”, обясни служителят на летището, станал свидетел на случката.
Източници от турските авиолинии потвърдиха, че Пулев е бил на летището в Истанбул. През това време е давал интервюта, в които твърди, че е в САЩ. Той обаче е чакал връзката си за София на истанбулския аеропорт.
В манифеста на турските авиолинии е бил записан като „inadmissible“ – човек, който не е допуснат на територията на САЩ. /блиц

Публикувана на
25 Февруари 2020 година