Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ученици от Математическата се върнаха от Италия, пратиха ги под карантина 14 дни

Видяна: 36400 пъти

20 ученици от Математическа гимназия са поставени под карантина, след като в понеделник вечерта се върнаха от Италия.
Още на летището в София ги чакала просветният зам.-министър Таня Михайлова, която им съобщила, че трябва да останат в къщи за 14 дни. Такава препоръка даде няколко часа по-рано премиерът Бойко Борисов на извънреден Съвет по сигурността заради разпространението на коронавируса в Европа.
Малките математици били на обмен по програма Еразъм в Сицилия, Южна Италия. Нито един от тях не се чувства зле и няма никакви симптоми, разказват придружаващите ги учители.
Някои от тях са обаче в 12-ти клас и се притесняват, че заради отсъствията ще пропуснат учебен материал и няма да се подготвят за матурите.
Очакваме институциите да ни дадат по-нататъшни препоръки за действие, каза пред "Марица" директорът на гимназията Веселина Карапеева.
„Искам да кажа, че децата от Математическата гимназия не се зарадваха на неочакваната ваканция. Бързам да успокоя родителите, които се притесняват, че ще се пропусне от училище. И аз съм майка – между това детето ми да знае всички формули и да е здраво, предпочитам второто. Ще говоря с началника на Регионалното управление по образование Иванка Киркова. Ще се вземат мерки и на ниво училище. Преподавателите ще дават консултации. Няма да се допусне изоставане на тези деца.“, заяви зам.-министърът -посрещач на пловдивчани.
И отново си сложи маската, с която беше. Очакваше я следващата група, която каца от Италия на летището.

Публикувана на
24 Февруари 2020 година