Новина от категория В общината
Архив на публикациите

„Няма да се скъпим за детски градини и ясли!“

Видяна: 42720 пъти

„Завиждам ви, че работите с деца, а ние ще ви помагаме и няма да се скъпим за пари за детски градини и ясли.“ Това каза кметът Здравко Димитров по време на откриването на обновената детска ясла "Детски смях" в район "Централен".
Забавачката е напълно ремонтирана по оперативна програма "Райони в растеж", като инвестицията е за 1,6 млн., обясни зам.-кметът Пламен Райчев. В сградата има басейн, поставена е нова дограма и е ремонтиран покривът, а в двора са изградени катерушки и площадки за всички групи.
За детска градина "Снежанка", която се намира на същата улица допълнително са гласувани 450 хиляди лева. Очаква се до септември санирането й да бъде завършено окончателно, след което всичките шест групи с около 140 деца в „Детски смях” ще бъдат предназначени само за малките до 3-годишна възраст.
Тази година предстои до няколко месеца да бъдат завършени ремонтите на детските градини "Снежанка" и "Перуника". Предстои да започне строителството на нови забавачки на улица "Богомил" и на бул. "Александър Стамболийски". В момента тече процедура за избор на изпълнители за изграждането на нова сграда на детска градина "Каменица" и на разширението на ДГ "Зорница". /марица

Публикувана на
24 Февруари 2020 година