Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Любовникът на Мегз пред фалит, тя е напуснала „потъващия кораб“

Видяна: 180480 пъти

Бизнесменът Румен Рончев, чието име се забърка в редица скандали, е на път да загуби бизнесa си за стотици хиляди. Частен съдебен изпълнител е конфискувал част от камионите му и дори същите са обявени за публична продан с цена надхвърляща 272 хиляди лева. Името му нашумя и покрай любовната му афера с най-видната мома на град Раковдски Мегз.
14 полуремаркета и 7 влекача са пуснати в сайта на ЧСИ-тата, като от 20 февруари е започната процедурата по поучаване на офертите, която ще продължи до 30 март. Това е първа публична продан на движимото имущество на Рончев.
Причината да се изземат превозните средства, основен доход на транспортния бос, е натрупано задължение към кредитори и бизнес партньори.
Обявените първоначални цени за полуремаркетата варират от 5 до 9 хиляди лева, а на влекачите от 18 до 40 хиляди лева.
В края на месец януари, любовницата на Румен Рончев – Миглена Каканашева, която стана и негов съдружник, е напуснала бизнеса и е прехвърлила дяловите си вноски обратно на вече бившето си гадже.
Точно преди една година тя се сдоби с дялове в двете фирми на Рончев – „Ню Транс Груп” и „Розова долина”, като за последната държеше мажоритарния дял. След решение, от 4 февруари тази година вече не е част от транспортните дружества. Освен това сложи край и на любовната им връзка. Публикува разговор между тях, в който си казват последно сбогом. По думите й, това е станало през декември, когато е било и прехвърлянето на бизнеса.
Интересното обаче е, че само два дни преди да напусне двете фирми, Мегз е подала молба до Окръжен съд за откриване на процедура по несъстоятелност спрямо фирмата „Розова долина”.„Розова долина” не е в състояние да изпълни ликвидните си и изискуеми задължения. Към настоящия момент задълженията на дружеството са в огромен размер, като дружеството няма средства да ги погаси”, се казва в част от мотивите към молбата.
Каканашева е приложила и документи за всички задължения, които действително не са в никак малък размер. Само към банките, фирмата дължи близо половин милион, а към доставчиците близо 300 хиляди.
Въпреки изнесените данни за влошеното финансово състояние на дружеството „Розова долина”, Рончев е бил забелязан под тепетата с нов джип – Мазерати. В сайтове за продажба на леки автомобили, подобни превозни средства се предлагат за не по-малко от 100 хиляди лева. /TrafficNews.

Публикувана на
24 Февруари 2020 година