Новина от категория Светът
Архив на публикациите

В Северна Италия като при военни положение

Видяна: 22800 пъти

Повечето училища и университети, както и Съдебната палата в Милано, са затворени заради короновируса. Италианските власти предупреждават жителите в цялата страна да не посещават личния си лекар при съмнения за опасната зараза, а да повикат бърза помощ, за да може лекарите да ги прегледат, без те да напускат дома си и да влизат в контакт с други хора.
Под карантина са затворени всички търговски обекти и учебни заведения, а хората не могат да излизат от дома си. Спрян е и транспортът, а свидетели описват ситуацията като „във военно време“.
Обществото се страхува от мащабите на новия вирус, но и от това, че симптомите трудно биха могли да бъдат разпознати от тези на обикновена настинка.
Българка в Италия съобщи за случай, в който семейство извикало спешна помощ поради високата температура на своето дете, но резултатите отчели, че заразените с коронавирус са родителите.
Лекарите все още не могат да разпознаят категорично симптомите и рисковете на новия вирус.
"Страхувам се, не знам как утре ще отида на работа", разказа наша сънародничка в Италия.
Най засегнатата от коронавирус в Ломбардия провинция Лоди, живеят с постоянно местожителство 313 българи от общо 28 000 чужденци. /блиц

Публикувана на
23 Февруари 2020 година