Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Носителят на „Оскар“ за мъжка роля спаси крава и теленце

Видяна: 26240 пъти

Ден след убедителната реч, която изнесе докато получаваше най-престижната филмова награда за един актьор – Оскар за главна мъжка роля, и направи кравите и теленцата главно действащо лице в нея, Хоакин Финикс подкрепи думите си с действия. И видео материал.
Изпълнителят на Жокера е посетил кланица в американския град Пико Ривера в Калифорния на 10 февруари и е спасил крава с новороденото й теленце. Случилото се е заснето на видео и е публикувано в Youtube канала на farmanctuary.
В документалния мини филм актьорът споделя, че е имал възможността „да види с очите си и да чуе с ушите си как животно отвръща на болката“. Той не се колебае да спори със собственика, с когото имат принципни различния – единият защитава животните и природните им нужди, а другият – защитава бизнесът си, който налага животните да бъдат колени за месото им.
За Хоакин това е „убийство“, за скотовъдът – процес на работа на фермата му. Въпреки уверението на собственика на кланицата, че не отнема живота на майка, която е родила, успява да се договори и да получи кравата и малкото й, които отвежда във ферма на природозащитна организация.
На кадрите се вижда как прегръща и гали теленцето и го пренася на ръце до камиона, с който транспортира животните. Видеото е гледано над 72 хиляди пъти за по-малко от 24 часа. /монитор

Публикувана на
21 Февруари 2020 година