Новина от категория Бг клюки
Архив на публикациите

Сашка Васева ще пее чалга-опера

Видяна: 13359 пъти

Опера и чалга в едно запява ретро легендата Сашка Васева, узна HotArena. Проектът й носи името "Класика и фолклор", като в представянето си ще има италиански арии, народни песни и най-големите й чалга хитове от зората на демокрацията - "Левовете в марки", "Не мога да те забравя, Георги" и други.
Чудното представление е планирано за 1 март, когато не само Баба Марта ще ни прави румени и засмени, но и сопраното от Дупница. Сашка ще извие глас в малка арт зала, а организаторите признават, че билетите се продават като топъл хляб.
Новината за опера и чалга на едно място предизвика полюсни чувства, като има мнения, че това е гавра с класически творби на столетия. Самата Васева не вижда нищо лошо в идеята си и смята, че също заслужава да се изяви в тази сфера.
"Малцина знаят, че преди много години обикалях из Италия и пеех канцонети. В един момент обаче трябваше сериозно да помисля за прехраната си и затова се върнах в България, където заложих на най-печелившия музикален жанр. Така започнах да се занимавам с попфолк", заяви пред "България Днес" Сашка Васева.

Публикувана на
21 Февруари 2020 година