Архив на публикациите

„Песнопонеделник“

Видяна: 16287 пъти

Традиционният кукерски празник на Широка лъка - "Песпонеделник", тази година ще се проведе на 1 март, като проявите ще започнат още от 27 февруари. Част от проявите са посветени на националния ни празник – 3-ти март, съобщи кметът на селото Васил Седянков.
Проявите стартират на 27 февруари от 14:00 часа, когато в читалище „Екзарх Стефан“ ще бъде открита изложба от детски рисунки „Кукери“.
Следващият ден от 18,30 часа ще се състои празнична програма, посветена на 3 март. В нея ще участват деца от ЦДГ „Детелина“, ученици от ОУ, НУФИ. Самодеен състав при читалището ще представи пиесата „Прошка“.
Традиционният концерт на възпитаниците на НУФИ „Широка лъка“ ще се проведе на 29 февруари от 18,30 часа в училището.
Маскарадните игри започват в 11:00 часа на 1-ви март. Досега заявки са потвърдили пет кукерски състави, начело с песъците от Широка лъка
Хотелите и къщите за гости в селото и околните населени места са пълни с туристи за Песпонеделник. През годините гостите на празника са между 2000 и 4000 души. След като се насладят на дефилето на кукерите, гостите ще могат да извият кръшни хора по време на народното веселие с Виевската фолк групав. Actualno.com

Публикувана на
21 Февруари 2020 година