Новина от категория В общината
Архив на публикациите

В Ягодово и Катуница не могат да се върнат от Пловдив без винетка

Видяна: 13359 пъти

Жители на Ягодово и Катуница са вкарани в абсурдната ситуация да купуват винетка за 200 метра. Това е „ръкавът“ на надлеза, който отвежда колите до разклона за селата.
Тази сутрин недоволните се събраха в центъра на село Катуница. „Ситуацията е абсурдна. В общинска пътна мрежа, на общински път е сложен знак за винетна такса. Това възмущава хората, защото оскъпява техния транспорт до Пловдив. Табелата се появи преди няколко дни”, заяви кметът на Катуница Красимир Юруков.
„Абсурдът е, че можем да отидем до Пловдив, но не можем да се върнем без винетка. От Ягодово до Пловдив табела няма, но на излизане от Пловдив за Ягодово – има. Молбата ни е към шефа на АПИ да изместят табелата”, каза пред NOVA кметът на Ягодово Димитър Дишев.
„Запознат съм с казуса. Вчера разговарях с колегите. Става дума за монтирана табела на първокласен път, който е част от пътна връзка, която хората използват. Табелата е сложена за началото на тол сегмент, като в рамките на този първокласен път, хората, ако продължат, а не се отклонят за Пловдив, трябва да платят винетка”, заяви проф. Олег Асенов - член на УС на АПИ. „За такива малки участъци ние сме дали ясни инструкции към контролните органи. Направих проверка, на това място - кола на тол системата не е присъствала. Досега не са налагани и глоби. Камера, която контролира за винетки и тол, няма. Уверявам хората, че там, за тези 200 м, камера няма и няма и да има”, посочи още той. Още днес щял да разпоредя табелата да бъде преместена.

Публикувана на
21 Февруари 2020 година