Новина от категория България
Архив на публикациите

Майка забрави бебето си в трамвай

Видяна: 27145 пъти

Разсеяна майка забрави дете в количка в трамвай в София, а мъж от Стара Загора - прасе в чувал на автогарата. За куриозните случаи става ясно от справки за загубени вещи в градския транспорт на големите градове у нас.
В София необичайната история се разиграла преди два месеца в трамвай №22. Жената установила, че е забравила бебето едва когато се прикачила на следващия трамвай, разказаха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) и уточниха, че благодарение на бързата реакция на ватманите случката е преминала без тежки последствия. Те са се свързали с диспечерите на ЦГМ и оттам направили връзка за изгубеното дете.
В Бургас пък чистачка намерила под седалките на автобуса от градския транспорт изгубен портфейл с 600 лева и пликче с дрога, а до тях скътана и личната карта на собственичката. Хигиенистката отворила портфейла и видяла само парите, без да подозира за наркотика. Съвестно предала портмонето в полицията, а когато униформените се заели да изследват по-старателно съдържанието, открили и пликчето с наркотика.
Във Варна пък има случаи на забравени домашни любимци. В забравена чанта, в която нещо помръдвало, се оказало, че в нея има малко кученце. „Беше лятна жега и животинчето можеше да се задуши. Затова му дадохме вода. После се оказа, че породата била много рядка и собственичката се разсипала от благодарности и почерпки.
В Стара Загора всички автобуси и тролейбуси са снабдени с камери. На служителите им се наложилохблизо седмица да отглеждат прасенце, забравено в чувал, докато собственикът му не дошъл да си го потърси. /монитор

Публикувана на
20 Февруари 2020 година