Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Фенове на Локо излязоха на улицата, искат оставката на Зико

Видяна: 24880 пъти

Фенове на Локомотив Пловдив се събраха на булевард "Цар Борис Трети Обединител" в сряда вечерта. Движението бе спряно и в двете посоки. Те протестират срещу кмета Здравко Димитров. "Зико - кмет или фен? И Оставка", бе написано на два транспаранта, които бяха опънати на пътните платна.

Катя КАЗАКОВА
Гневът им е предизкан от признание на градоначалника, че е отказал оферта за стадион "Пловдив" от френска фирма. Мнението му е, че Локо и Ботев не можели да домакинстват на него.
Запалянковците обаче го обвиняват в лъжа. Изтъкват, че 30 години двата отбора са играли дербитата и международните си срещи на стадион „Пловдив“, наричан от тях Голямата къща.
Фенклубът излезе на официалната си страница с призива "Един град, една кауза – Стадион „Пловдив“!“
Недоволството им е свързано и с намерението на новата градска управа да довърши стадион "Христо Ботев", за което ще разчита на помощ от държавата в размер на около 25 милиона лева. В същото време е дала неофициалното обещание на Локо и за строеж на негова база, което няма да надхвърли 5 милиона лева.
Коментар на Здравко Димитров:
Във връзка с изразеното недоволство от страна на част от феновете на Локомотив (Пловдив) от мои думи, казани на отчета за 100-те дни управление, искам да внеса следното уточнение: Оставам с впечатление, че не съм бил разбран правилно от привържениците на Локомотив. Условието, което френската фирма постави, за да се ангажира със стадион „Пловдив”, е Локомотив и Ботев да играят на него не само дербитата и международните си мачове, а ВСИЧКИ СВОИ ДОМАКИНСТВА. Предварителните проучвания на фирмата показват, че само при такива условия и при капацитет на стадиона около 25 хиляди места, си струва те за се заемат с него. Моите думи бяха, че едва ли има човек, който може да събере двата отбора да играят (и тренират) на стадион „Пловдив”, но ако от двата клуба са на мнение, че това е възможно, съм готов да инициирам среща с президентите, представители на фен клубовете и на Българския футболен съюз, който администрира първенството и съставя програмата за срещите, за да бъдат обсъдени възможни варианти за стадион „Пловдив”.

Публикувана на
19 Февруари 2020 година