Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Откриха бащата и сина под връх Ботев

Видяна: 80000 пъти

Откриха замръзналите тела на бащата и сина, които преди две седмици се изгубиха в Калоферския балкан. 42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриян изчезнаха още на 6 февруари. Замръзналите тела са намерени на местността Параджика, съобщи БЛИЦ.
Разследващите съобщиха, че на загиналите им е трябвало още малко, за да стигнат до хижа "Рай", но за съжаление не са успели да се спасят. Експерти от Съдебна медицина ще направя аутопсия, за да установят причините за смъртта.
Дългогодишният спасител и планинар Тодор Мечкаров, който откри мъртвите тела на изчезналите баща и син в Калоферския балкан направи смразяващи разкрития.
„Аз имах съмнения, че бащата и сина са на местността Паниците в това сухо дере. Преди време, когато те вече бяха изчезнали, ходих да дърпам една кола там, която беше закъсала. Бяха пуснали дрон и аз видях светлина точно на това място. Споделих със спасители, че може би там са хората, които се издирват, но ми отговориха, че това са светлини от закъсалата кола“, сподели планинарят от Калофер.
„Снощи разговарях със спасител от Пловдивската служба, който ми сподели, че след като официално са прекратили акцията по издирването, са продължили да търсят, но не са успели да намерят нищо“, допълни дългогодишният спасител.
„Затова днес отидох да проверя на място и съмненията ми се потвърдиха. За съжаление открих хората измръзнали и мъртви“, разказа дългогодишният спасител Тодор Мечкарев от Калофер.
Стана ясно, че бащата и сина са се укривали зад счупено от бурята дърво, но там са замръзнали и така телата им са паднали в дерето. Спасителите в момента ограждат мястото. Предстои телата да бъдат свалени за аутопсия.

Публикувана на
19 Февруари 2020 година