Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Рок динозавърът Ози Озбърн отмени турне в САЩ

Видяна: 12078 пъти

Рок ветеранът Ози Озбърн отмени заплануваното си турне в САЩ, което трябваше да покрие отложените дати от миналата година. Причината – все още страда от тежката невралгия, в следствие на травмата на гърба, която си направи при падане в дома си през февруари 2019-та.
Той претърпя операция, която обаче отключи постоянни болки, които са приковали музиканта на легло за цели шест месеца след интервенцията. Това той призна в емоционално интервю преди по-малко от месец за предаването „Добро утро, Америка“. В същото интервю Ози шокира с разкритието, че страда и от болестта на Паркинсон, която влошава допълнително здравето му. Още по-време на разговора Озбърн намекна, че част от предстоящите му изяви може да не се състоят. „Нямам търпение да се подобря и отново да съм на път. Имам нужда от това – то е моята дрога“, заяви метъл идолът и допълни, че само ако се чувства достатъчно здрав ще тръгне на турне с новия си албум Ordinary Man, който излиза на 21 февруари, 10 години след последния му солов проект Scream. Явно здравето му все още не е в топ форма, за да се появи на сцена. Близък до 71-годишната звезда съобщи на в. "Сън", че той все още изпитва силни болки и колкото и да му се искаше да осъществи турнето си, той нямаше да бъде пълноценен на сцената.
Бившият фронтмен на легендарната група Black Sabbath предвиждаше да стартира турнето си в САЩ на 27 май в град Атланта и да го приключи на 31 юли в Невада.
Ози доста тежко преживя решението за отмяната на гастролите, но то е било единственото възможно при сегашното му здравословно състояние. Озбърн все още се надява да осъществи поне британското си турне през есента. То трябва да започне в Нюкасъл през месец октомври. /монитор

Публикувана на
19 Февруари 2020 година