Новина от категория България
Архив на публикациите

„Защо ми правите тези номерца, а?“

Видяна: 30134 пъти

Къде е шефът на АПИ? Тук ли е?", с тези думи Бойко Борисов започна днешното заседание на Министерския съвет. "Защо ми правите тези нормерца, а? Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас? Как може да ми изкарвате хората на улиците заради някаква глупост", разгневи се премиерът на шефа на АПИ Георги Терзийски.
Повод за гнева му е новината, че жителите от Нови Искър излязоха на протест. Това стана, след като се разбра, че винетка трябва да купят близо 20 хиляди софиянци, за да отидат на работа. Причината е, че в момента е платено преминаването по целия околовръстен път на София, който разделя столицата от крайните квартали, както и по третокласните шосета към Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница.
"Питам? За да знам дали да ви "оправя" още днес. Провокирате ме! Много бързо ли да реагирам сега или след обяд?", тросна се Бойко Борисов. "Тези хора гласуват ли за кмет на София? Гласуват! Какви винетки ще плащат тогава? Искам сега да отидеш при всички тези хора в населените места и като глашатай по три пъти да викаш "Няма да има винетки!". Викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш", нареди той. "Ако още веднъж направите така, че да се задъхам преди Министерския съвет, ще съжалявате", отсече премиретъ на шефа Георги Терзийски и го накара да напусне заседанието на Министерския съвет. /блиц

Публикувана на
19 Февруари 2020 година