Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ще си облизваме пръстите в палата №11 на Панаира

Видяна: 16287 пъти

Паста от антична пшеница, гризини камут и биопастет от шамфастък от Бронте със защитен местен произход са сред биопродуктите, които за първи път ще могат да дегустират посетителите на изложението„Вкусове от Италия“ , което се открива днес в Панаира.
Получилият популярност през годините камут се отглежда в биоферми и е изключително полезна храна, богат на минерали, аминокиселини и фибри, предпочитан от любителите на здравословното хранене. Според експертите употребата му намалява риска от диабет тип 2, сърдечносъдови заболявания, подобрява храносмилателната система, стимулира обмяната на веществата, има антиоксидантни свойства и осигурява на организма енергия.
Участниците от изложбата ще предложат маслини Nocellara, кашкавал „импикато“, произвeден по специална технология, характерното „каполиато” по сицилиански, различни консерви от риба тон, риба меч, сардиня, сосове и хайвер с риба тон, със сепия, сардиня и др. На щандовете се представят различни зеленчукови консерви, био екстра върджин зехтин от маслини Nocellara и Biancolilla от земите на храмовете, както и суши от Сицилия и риба тон с крем с шамфъстък. И тази година посетителите ще могат да се насладят на традиционните за Сицилия захарни и сладкарски изделия с бадеми и лешници на чашка кафе „Женшен“, ликьор „Терра Аммара“ (с лимон и дафинов лист) и още много изкушения.
„Тази година имаме 11 нови изложители с продукти, които до сега не сме представяли на българския пазар“, споделя организаторът на „Вкусове от Италия“ д-р Джузепе Аккардо. Той уточни, че над 30 италиански фирми демонстрират своите продукти на 16-то издание на зоната Sapori d'Italia.
Изложението „Вкусове от Италия“ ще бъде открито от генералния консул на Италия у нас Франческо Калдероли от 12 часа на 19 февруари 2020 г. в 11 палата.

Публикувана на
19 Февруари 2020 година