Новина от категория България
Архив на публикациите

„Тарикат мъж не писка!“

Видяна: 20040 пъти

"Гешев е абсолютно прав. Прокуратурата не е място където да се решават политическите проблеми. Всеки носи сигнал на прокурора". Това каза Бойко Борисов пред журналисти в понеделник вечерта след изявлението си на 30-тата годишнина на КНСБ.
Обясни и какво точно е имал предвид главният прокурор, когато е казал, че премиерът постоянно казва кой трябва "да смачка" прокуратурата: "Ако е имал предвид с отпадъците, казал съм го, защото това е месец и половина работа на службите. Мисля, че целият народ иска това. Аз не му давам акъл, а задачи. Кое е страшно? Че съм строил 10 години водопроводи, канализации и магистрали ли!?". "Казах, че съм разпоредил максимално да се обяснява и говори и чак когато хората осъзнаят, че това е добро, ще преминем нататък. След като президентството и опозицията се изказаха, аз съм длъжен да намаля темпото", допълни той по въпроса с еврото.
"Никога не съм поставял да е подслушван Радев и няма да го допусна. Сега искат да си измият ръцете с мен. Няма как да стане. Смазаха ме от подслушвания, ама тарикат мъж не писка", заключи Бойко Борисов.
Преди това отиде до президента Румен Радев, за да си стиснат ръцете. Двамата са на 30-годишнината на КНСБ. Въпреки обтегнатите им отношения през последните месеци, които ескалираха през последните дни, те стоят маса до маса на тържеството.
В началото държавния глава не забеляза премиера, но след приятелско потупване по дланта прие жеста и му подаде ръката си. /блиц

Публикувана на
17 Февруари 2020 година