Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Три невралгични кръстовища с нова организация на движението

Видяна: 21533 пъти

Нова организация на движението е въведена на поредните три натоварени кръстовища в Пловдив – бул. „Руски“ с бул. „Шести септември“, бул. „България“ с бул. „Васил Априлов“ и бул. „Свобода“ с ул. „Владивосток“. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрола“ инж. Пламен Вълков.
Поставени са стрелки за десен завой, а на бул. „Руски“ е премахнат защитеният ляв завой. Променена е циклограмата на светофарната уредба на бул. „Свобода“.
Още от встъпването си в длъжност заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов обяви промяната в организацията на движението на невралгични кръстовища като една от краткосрочните мерки за облекчаване на трафика. От края на декември до момента са реорганизирани девет кръстовища. Предстои работа по последното от първата десетка – кръстовището на ул. „Найчо Цанов“ с ул. „Менделеев“.
Инж. Пламен Вълков напомни, че другите кръстовища с нова организация са бул. „България“ с ул. „Победа“, бул. „Васил Априлов“ с бул. „Шести септември“, бул. „Дунав“ – с ул. „Победа“ и с ул. „Васил Левски“, бул. „Източен“ – с бул. „Княгиня Мария Луиза“ и с ул. „Богомил“.
Заместник-кметът Тодор Чонов призова водачите на моторни превозни средства да шофират внимателно и да се съобразяват с новата организация на движение.

Публикувана на
17 Февруари 2020 година