Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Голям скулптор се срина заради син-обирджия

Видяна: 16104 пъти

Скулпторът Георги Чапкънов се поболя след шокиращия арест на най-малкия му син Константин, който бе задържан онзи ден за обир на банка в центъра на София с пластмасов пистолет.
„Вдигнах високо кръвно заради тази история. Вече не ми се живее, съществувам само, за да направя паметника на Васил Левски, само това ме крепи. После нека Господ ме прибере”, казва Чапа пред в. „България днес”. Скулпторът разкрива, че най-малкият му син, който все още е в ареста заради обира на 12 хиляди лева от банка, е изключително талантлив и че от години му помага в работата.
Със сина си Константин Чапа планирал да сътвори паметника на Васил Левски. След задържането му и обвиненията във въоръжен грабеж не е ясно дали наследникът на Чапкънов ще е в състояние да работи по последния голям проект на баща си. Паметникът трябва да бъде поставен в Троян.
„Константин прие много тежко загубата на майка си Снежа, която ни напусна през 2014 г. Ако тя беше жива, ех, само ако беше жива, това нямаше да се случи...”, съкрушен е големият скулптор на България.
Преди дни от прокуратурата разкриха, че са заловили Константин Чапкънов заради оставените следи от него и прозиращия чорапогащник върху главата му. 34-годишният син на Георги Чапкънов страда от параноидна шизофрения и заради това може да отърве затвора. /лупабг

Публикувана на
17 Февруари 2020 година