Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Хотелиер купи останалото от „Ален Мак“

Видяна: 18117 пъти

Земята и сградите на "Ален мак" имат нов собственик. Някогашният козметичен гигант бе обявен в несъстоятелност още през 2010 година и с имуществото му се разпорежда синдик.
Имотите на фалиралия "Ален мак" вече са собственост на регистрирано в Благоевградско дружество - „Гиза 2008” ЕООД. То притежава и акциите на „Ален мак пропъртис” АД с адрес на управление в Сандански. Последното е създадено на 13 юни 2018 година с капитал 4,2 млн. лева малко преди сделката за "Ален мак". В борда му влизат Илия Пасков, синът му Юлиян Пасков и Росен Перинаров. Илия Пасков е известен хотелиер в Сандански. Държи СПА хотел „Свети Никола”.
По неофициална информация инвеститорът ще предприеме голям ремонт и преустройство на сградата и тя вероятно ще стане бизнес център. И в момента там се отдават площи под наем. От рекламно пано на емблематичната сграда на ул. "Васил Левски" 148 става ясно, че има свободни 12 000 кв.м, а квадратът се отдава за 3 евро на месец. Голямото преустройство обаче не е започнало и основното здание изглежда печално, с изтърбушени прозорци.
За цената на сделката може да се съди от съобщение на синдика Стефан Георгиев до кредиторите от април 2018-а. Той е свикал общо събрание, за да се одобрят условията по предварителен договор за продажба на съвкупност от имоти срещу цена 5,2 милиона лева без ДДС. Отделно от това по масата на несъстоятелност малко по-рано са постъпили и 700 000 лева без ДДС от продажба. Датите и на двете сделки съвпадат с отразеното в Имотния регистър и за купувач се сочи „Гиза 2008” ЕООД. /марица

Публикувана на
17 Февруари 2020 година