Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Топ новинар от Нова тв става общинар в Пловдив

Видяна: 39760 пъти

Топ новинарят от Нова тв Богомил Грозев става директор на Общински институт „Старинен Пловдив“. Това потвърди самият той тази сутрин пред вече бившите си колеги.
Архитектурният резерват явно е толкова притегателно място, че той изоставя захвърля успешната си 20-годишна журналистическа кариера и ще се пренесе под тепетата при това на позиция, която не е подплатена с особено висока заплата. Твърди се, че поканата да поеме поста е дошла от кмета Здравко Димитров. В града се говореше, че мястото е за реставраторката Елена Кантарева-Дечева. Тя обаче щяла да е заместик-шеф.
"Включете си сутрешния блок и ще видите, че продължавам да водя новини. Обичам Пловдив и с удоволствие идвам, но за коментар търсете хората, които са ви подали тази информация", до последно продължи да отрича Богомил Грозев пред пловдивски медии.
В Нова Грозев работи от 2013 г. Преди това има повече от 13 години журналистически стаж в Дарик радио, сп. "Тема", в. "Сега" и в. "Банкер". В продължение на 6 години е в bTV.
Връзката му с Пловдив е, че е един от продуцентите на филма „Завръщане”, в чието финансиране се включи фондация „Пловдив 2019”, организатор на Европейска столица на културата. Лентата, която разказва пловдивска история и бе снимана почти изцяло под тепетата, бе най-гледаният български филм за 2019 г.

Публикувана на
17 Февруари 2020 година