Новина от категория Светът
Архив на публикациите

„Ходеща пневмония“ разплака Елтън Джон на сцената

Видяна: 19459 пъти

Видимо разстроен сър Елтън Джон бе принуден да прекъсне концерта си в Нова Зеландия заради пневмония. 72-годишният музикант загуби гласа си по средата на концерта в Окланд Маунт Смарт Стедиъм.
"Току-що напълно изгубих гласа си. Не мога да пея", каза певецът пред тълпата. "Трябва да вървя. Съжалявам." След това избухна в сълзи, облегнат на пианото си и клатейки глава. Публиката обсипа с овации английския певец, докато той слизаше внимателно от сцената, подпомогнат от няколко асистенти.
По-рано преди концерта каза че му е поставена диагноза „ходеща пневмония“.
Концертът беше първото шоу в Нова Зеландия от турнето „Yellow Brick Road tour”. Ходещата пневмония, наричана още атипична пневмония, е вид белодробна инфекция, често причинена от бактерии или вируси. Тя е по-малко тежка от другите видове пневмония, като повечето страдащи не изискват медицинска помощ. Симптомите са сравними с тези на малко по-тежка настинка, често придружени от кашлица, болки в гърдите, в гърлото и главоболие.
Сър Елтън беше прегледан от медик по време на концерта и въпреки болестта си успя да изпълни класики като „Candle in the Wind“ и „All the Girls Love Alice“. Но в крайна сметка той не успя да завърши шоуто - гласът му го предаде, докато се опитваше да изпее „Daniel“.
Малко след като напусна сцената се извини на феновете си в емоционална публикация в Instagram. Сър Елтън Джон обяви през 2018 г., че спира с турнетата, за да даде приоритет на семейството си. Но той уточни, че ще се сбогува с феновете със серия от 300 концерта, продължаващи три години. /лупабг

Публикувана на
17 Февруари 2020 година