Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Три болни братчета разплакаха света

Видяна: 30560 пъти

Тристен на 5 години, Кайсън на 3 години и Картър на 7 месеца са трима братя, които страдат от една и съща болест – ретинобластом, тумор на ретината, който се появява в много ранна детска възраст. Това пише bulgaros.ovh, позовавайки се на Ел Паис.
Тяхната история излиза на бял свят, след като Арън и Енджи Руш, родителите на децата, организират кампания за набиране на средства за лечението им в социалната мрежа GoFundMe.
Тристен се разболява, когато е бил на четири седмици. Оттогава родителите му не спират да посещават болницата в Атланта. Две години по-късно се ражда Кайсън, също се разболява от ретинобластом. Историята се повтаря и с Картър.
Енджи, майката на децата, също е била болна от ретинобластом, но се е излекувала. Когато забременяла, докторите и казали, че има 50% вероятност детето да наследи болестта, но никога не си е представяла, че трите й деца ще страдат от едно и също заболяване. Разходите за лечението им принуждава родителите да продадат къщата си в Атланта и да се преместят да живеят при роднини. „Организирахме кампания за набиране на средства чрез социалната мрежа GoFundMe, защото разходите са огромни, въпреки че и двамата имаме медицинска застраховка“, разказва Аарон и допълва: „За месец успяхме да съберем около 70 000 долара.“
Тристен и Кайсън са напълно излекувани, казва Аарон и добавя, че продължават „борбата с малкия Картър.“ /блиц

Публикувана на
16 Февруари 2020 година