Новина от категория България
Архив на публикациите

"Как си, юнак? Ако затънем с колата, ще ме дръпнеш, нали?“

Видяна: 26800 пъти

"Как си юнак? Ако затънем с колата ще ме дръпнеш, нали?", този въпрос отправи Бойко Борисов към работник по време на изненадващана му проверка на строителството на столичното Околовръстно. "Неделя е, ама малко да поработим, а?", обърна се той към строителите.
"Хубаво е, че хората, като видят багерите, ни махат, а не ни псуват. Това ми е любимото - да гледам как няколкостотин километра поляни и ливади сме ги направили на магистрали и съоръжения. Видя ли багерите, вече съм спокоен - значи ще стане", допълни лидерът на ГЕРБ в компанията на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и финансовия министър Владислав Горанов.
"Строителите, които загинаха вчера на магистрала "Хемус", Бог да ги прости, са били спазили всички норми за безопасност. Кофражът не издържа за съжаление", каза Нанков на Бойка Борисов. От своя страна той нареди с каквото е необходимо да се помогне на семействата на загиналите работници: "Каквото е необходимо - пари, погребения, всичко".
Премиерът, който отново шофира джипа си, каза на министър Горанов: "Влади, я, че са ти свободни ръцете се обади на Маринов и му кажи да прати две патрулки, за да регулират движението. Това е предложение, де. Хубаво би било да дойдат до около десет минути, че като излизат строителните камиони да регулират движението".
"Ако е било лесно да са го направили комунистите едно време, а не две лентички да срежат. Аз не мога да си представя, ако го бяхме оставили така и не бяхме направили околовръстното на София. Това сме им обещали на софиянци - метрото, третия лъч и метрото - двете дъги. До тук са половин милиард, а съфинансирането му става един милиард", констатира премиерът. /блиц

Публикувана на
16 Февруари 2020 година