Новина от категория Светът
Архив на публикациите

83-годишна американка хвана коронавирус

Видяна: 23546 пъти

83-годишна американка е с положителен резултат за коронавируса COVID-19 в Малайзия. Това е 22-рият случай на заболяването в страната, предадoха ДПА и БТА.
Жената е пристигнала в Малайзия вчера със самолет с още 145 пътници от круизния кораб "Вестердам", на който бе разрешено да акостира в камбоджанското пристанище Сиануквил. Лайнерът с 1455 пътници на борда прекара две седмици по море, след като 5 страни отказаха да го приемат заради риск от разпространение на коронавируса.Във Великобритания от болница вчера бяха изписани осем от деветимата в страната, у които бе установен вирусът, информира ТАСС. На пациентите е било разрешено си тръгнат от клиниките, след като два теста са показали отрицателен резултат.
Така приключи карантината за 94-мата британци, евакуирани в края на януари от китайския град Ухан, който е центърът на епидемията. Така във Великобритания остава само един хоспитализиран с коронавируса. Малко повече от сто души, евакуирани от Китай, остават под карантина в град Милтън Кийнс край Лондон./лупабг

Публикувана на
16 Февруари 2020 година