Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Студент насмете разпасал се депутат

Видяна: 46440 пъти

"Журналистите не са ваши слуги. Журналистите не служат на вас, както и ние като граждани не ви служим. Точно обратното е. Вие сте избран от нас, за да работите за нас. Ние сме ваш работодател, а не обратното." С това припомняне на конституционните му задължения като депутат, студентът Николай Чакъров се обръща в отворено писмо към лидера на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов.
Младежът критикува публичното поведение на бившия вицепремиер, което смята за недопустимо и показващо крещяща липса на възпитание: "Да "дърпаш" баби явно е патриотично средство да се бориш за избирателна активност. Да обиждаш майки на деца с увреждания явно е патриотичен крясък на храброст. Да заплашваш журналисти явно е демократичен подход на патриотизма в 21-ви век. Или всичко това е една крещяща липса на възпитание. Това поведение някак си не корелира с представите за поведение на един "уж" народен представител".
Студентът се чуди кога Симеонов се е превърнал в такъв морален съдник и съвестен гражданин, който сезира прокуратурата за всяко престъпление, за което знае: "След промените, които предложихте за застрояване на Пирин, или след построяването на мотел "Козият Рог", или може би след поредната глобена дискотека?".
И продължава с питане дали самият лидер на НФСБ не трябва да бъде разследван: "Аз бих пратил прокуратурата да разследва мотел "Козият рог", на който сте собственик. Това не е ли конфликт на интереси или забравихте каква декларация попълнихте при всъпването ви в длъжност като народен представител?".
"Вие сте олицетворение на всичко това, заради което българина не иска да чуе за думата политика, вие сте точно такъв политик, заради когото четвъртата власт трябва да съществува. За да ви оказва контрол", завършва писмото си студентът. /Actualno.com

Публикувана на
15 Февруари 2020 година