Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Ревнив прокурор уби жена си и я зарови в двора на вилата си

Видяна: 25400 пъти

Зверско убийство потресе руската република Северна Осетия. Извършител на злодеянието не е рецидивист, а бившият прокурор Игор Челдиев. Появилите се в петък подробности около престъплението шокираха дори закоравелите следователи. Той хладнокръвно убил приятелката си, с която живеели на семейни начала, и я закопал в двора на вилата си.
В началото на януари постъпил сигнал за изчезнала жена. Полицията цял месец безуспешно търсела Ирина Боженко. При първия оглед на двора следователите не открили нищо. Те се върнали на мястото, като вниманието им било привлечено от малко хълмче в единия ъгъл. Когато решили да проверят, се натъкнали на тялото на Ирина.
След страшната находка Челдиев признал, че сам я закопал, обяснявайки, че тя неудачно паднала и си ударила главата.
Първоначалното заключение на съдебните медици обаче показва, че смъртта е настъпила след удар с маша за камина. По непотвърдени данни, Челдиев е извършил престъплението от ревност. Той е бивш старши прокурор по надзора за изпълнение на законите за федерална сигурност и противодействие на тероризма в Северна Осетия. По-рано депутатът от местния парламент на Челябинска област Азат Зарипов застреля с ловно оръжие съпругата си от ревност. /монитор

Публикувана на
15 Февруари 2020 година