Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пияната хисарски учителка, май, още има махмурлук

Видяна: 20008 пъти

Какво толкова съм извършила, че ме снимате? Какъв е този медиен интерес към мен. С тези думи се скара на репортерите пияната учителка от Хисаря Тонка Драгиева.
Тя влезе в съдебната зала в Пловдив, изправена по бързото производство, съобщи "24 часа". 44-годишната преподавателка по физическо възпитание беше заловена да шофира пияна с 1,85 промила алкохол в кръвта. Пила до 4 сутринта, след това се метнала на колата и тръгнала за работа. Шофьорската й книжка била с изтекъл срок. Тя беше задържана в близост до училището, в което преподава.
Драгиева се отърва с условна присъда, след като постигна споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от съда. Осъдена е на една година условно с 3 години изпитателен срок. Също така трябва да плати 200 лв. глоба и една година няма право да шофира.
След като чу присъдата, тя заяви, че случилото се е едно недоразумение, но е разочарована как не е получила подкрепа. Затова и напуска училището, където беше преподавател по физическо, и вече ще се препитава като кинезитерапевт.
Ако не беше напуснала сама, Драгиева щеше да бъде уволнена дисциплинарно, за което увери вчера самият просветен министър Красимир Вълчев.
Според учителката случката от 12 февруари е прецедент. „Никога не съм си позволявала да идвам пияна на работа, защото все пак работя с деца. Никога и не съм карала пила. За всички години, в които имам книжка, нямам нарушения”, увери Драгиева.
Освен че е шофирала на градус, 44-годишната учителка е била с изтекла шофьорска книжка от лятото. Тя е разпивала до 4 часа сутринта с приятелки, с които се черпели с бяло вино, а след това е спала два часа и е отишла на работа, стана ясно от нейните признания.

Публикувана на
14 Февруари 2020 година