Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Топ лав стори в нов вариант на „Двама край люлката“

Видяна: 98960 пъти

Пловдив още помни най-красивата двойка по Главната улица от началото на 70-те години - Цветана Манева и Явор Милушев. Двамата са лудо влюбени, а зрителите пълнят салона на театъра, за да ги гледат в “Двама на люлката”. 50 години по-късно на небосклона под тепетата греят Джулиана Гани и Илиян Найденов. Всяка тяхна стъпка също е фурор. А социалните мрежи прегряват от фенове, заради новата им роля на родители, в която са „двама край люлката“.

Анелия АНГЕЛОВА

По нищо не личи, че миналата нощ Джулиана и Илиян са спали едва три часа, защото бебето им е плакало заради колики. Наскоро малкият навърши 40 дни. Поканили 20 приятелки, които да го орисат да бъде преди всичко добър човек. Цялото парти пренесло гостите назад в Бедрок, защото е било в стил семейство Флинстоун.
През повечето време сами поемали грижите за детето, така че вече романтиката малко им се губи. „Напоследък детския плач убива либидото драстично, но все пак си водим полов живот сравнително добре и всичко ни е наред“, откровеничи Илиян, а Джулиана прихва заради оценката му „сравнително добре“.
Запазили са все пак една традиция – който стане първи, приготвя закуска и оставя романтична бележчица. Цветята в момента са табу, защото не се препоръчвали, когато в къщата има новородено.
„На 21-ви имам рожден ден и се надявам, че все пак няма да ме забравиш и ще има изненада“, подсеща го младата майка.
За първи път пред Plovdivmedia нейният Ромео разкрива как е „позлатил“ своята Жулиета в знак на благодарност, че го е направила баща. „Има модерна тенденция жената да получава грандиозно голям подарък, когато роди на някой мъж дете, особено момче. Все пак още едно време кралете, когато са ги дарявали със син, направо са позлатявали жената. Попитах я какво би искала, но тя не е шофьор, кола не става, апартаменти си имаме няколко, затова реших по този повод да ремонтирам изцяло жилището, където в момента гледаме бебето. С дизайнер избрахме ново обзавеждане в бароков стил. Всичко е в златно, бяло и черно, за да я „позлатя“ метафорично казано“, издава как е постъпил по кралски младия татко.
Откакто са родители, Джулка и Илиян все по-често отклоняват покани за участия в предавания и интервюта, защото нямат време за подобни приключения. Предложенията за реклама също били много, но тя не приемала всичко, тъй като нито семейния бюджет зависел от тези постъпления, нито тя искала да подвежда хората, че използва определен продукт без да й допада. Не изключват възможността обаче някой ден да имат собствено шоу. „Да не бъде циркаджийско, а да е образователно, с една нотка хумор. В него да даваме съвети за здравето, модата, спорта, да обсъждат теми от деня и да се канят само успели хора, а не такива, които се снимат голи пред НДК, за да станат популярни“, разясняват концепцията си.
Семейството е на мнение, че тийнейджърите се заблуждават, че благодарение само на славата и рекламни публикации, може да се поддръжа висок стандарт. Илиян разкрива, че има десетки други по-доходоносни професии от това да си, примерно, инфлуенсър и е абсурдно да се мисли, че само с това може да си вадиш хляба, без да работиш друго. „Ако си интересен, може да станеш известен и за 15 минути, но и за още толкова може да те бъдеш забравен. Аз като мъж мечтая да съм успешен бизнесмен, да съм модел за подръжание на детето си, да съм мъж за пример за жена си“, обяснява още той. „Няма формула за успех, трябва да си роден под щастлива звезда и да си добър човек, за да те харесват хората“, смята пък Джулиана. Но е категорична, че всяка жаба трябва да си знае гьола. Например, нейната сила е в модата и затова не би преследвала политическа кариера, да речем.
На последните местни избори в Пловдив имала предложение да прави платена реклама на една партия в профилите си, но отказала веднага.
Любимият й също не е изкушен от властта. Имал възможност да стане общински съветник в родния си край още на 22 години, но преценил, че на тази възраст не бил достатъчно компетентен. „Щях да съм като един, когото го подиграваха в „Господари на ефира“, че две години е евродепутат и не е внесъл нито един законопроект, не е завършил образование и дори не знае какво дебатира. Искаха да ме вкарат в партия, защото сред младите имах много поддръжници т.е щяха да ме използват, а аз не искам да подвеждам хората, не съм компетентен и нямам работа в политиката“, самооценя се Илиян. В личния си профил във фейсбук понякога споделя позиции по актуални въпроси, но не изразява открито подкрепа нито за управляващите, нито за опозицията.
Една от историите, които двамата обичат да разказват на приятелите си, е свързана с голяма конспирация. Още били заедно от съвсем кратко, когато веднъж Илиян тръгнал от Монтана към Пловдив въпреки проливния дъжд, за да я изчака тайно в апартамента й. „През това време аз бях на вечеря с приятелки. С него си пишехме т.е. гледа ме в очите и ме лъже“, смее се тя. Негов съучастник била майка й, която му отключила и той се спотаил вътре. Оставил букет на масата и кутия бонбони, придружени с бележка. Пишело: „Готова ли си да бъдеш най-щастливата жена на света?“ и отдолу имало две квадратчета, където да отбележи „Да“ или „Не“. Той прекарал часове наред в очакване да се прибере. Няколко пъти я пришпорвал да си ходи и дори се сдърпали. Целта му била да я накара най-накрая да си тръгне от ресторанта. В същото време тя се възмутила как така й държи сметка, след като са гаджета от толкова скоро. „Чаках я още доста, но си струваше заради реакцията й. Влиза тя и изпада в пълен шок. Аз скрит в тъмното я гледам как вижда букета, подозрително се оглежда и само казва: „Илияне, дано да си ти!“, смее се той.
„Ще станеш ли моя съпруга?“ , този съдбовен въпрос пък чула във Виена. Още рано сутринта си измислил повод да излезе и се изстрелял до бижутерски магазин. Взел от любимите й рози, а кутийката с пръстена цял ден крил в себе си. Следващата стъпка била подходящото място. Набелязал ресторант с прекрасна панорамна гледка. Намирал се на покрива на един хотел и се виждала цяла Виена. „Аз се уговорих с управителя да разчисти място до прозореца, да вземе моя телефон, за да снима видео, да се скрие, след това да я заведа дотам под предтекст да й покажа нещо. Всичко се получи много добре, целият ресторант ръкопляскаше“, сияе от спомена Илиян.
Джулиана му припомня, че пръстенът, който сложил на ръката й, бил с пет номера по-голям. „Много се зарадвах на самото предложение, но и ми стана криво какъв е този огромен пръстен, аз направо се засегнах, зачудих се в неговите очи аз такава ли съм“, още не е преглътнала случката тя.
„Не говоря добре немски, затова не се разбрахме, когато го купувах“, оправдава се за пореден път той.
„Аз му се обидих и му казах: „Извинявай, ти такава ли очакваш, че ще стана като се оженим“, реагирала Джулка, която вече е с фигура на порцеланова кукла, макар да е родила преди месец и половина. Големият пръстен сменили в България с друг, който е по неин вкус и най-важното – ставал й.
Всъщност по-силната половинка в двойката се превръща в спец по секретните операции, когато трябва да направи годеницата си щастлива. Имал си правдоподобно алиби, защото заради бизнес проектите си, бил постоянно или на телефона, или на лаптопа. „А аз никога не му гледам телефона и не следя с кого говори и с кой не“, отбелязва Джулиана.
Така за първата им годишнина успял с няколко разговора и имейла да я накара да се почувства на седмото небе.Тогава вече била в началото на осмия месец от бременността си. Илиян запазил президентския апартамент в хотел на Слънчев бряг. Поръчал украса, избрал гурме вечеря, която да им сервират на огромната веранда. Когато двамата стигнали и надникнали вътре, за Джули имало огромен букет от 101 рози. Но върхът на сладоледа била красивата картичка, която й дал. В нея пишело, че я очаква романтично пътешествие в Мексико, което за било сбъдната й мечта.
На Джулиана и е по-трудно да пази тайни, защото толкова много се вълнува, когато крои изненада, че веднага си признавала. Понеже никога не можела да дочака датата, в повечето случаи решава да действа без специален повод. Така подходила и когато били до Марбея, за да снима фотосесия. Наема агенция, която украсява цялата къща, а най-голямата атракция е в спалнята. Там имало десетки балони с хелий, а на всеки от тях била закачена тяхна снимка. В хола го чакала огромна тематична торта.
Пак без повод веднъж решила да му купи електронен четец. Очаквала, че ще му бъде полезен, защото той самият е автор на книги, а и обичал да чете. Още в колата пред магазина му го подарява, но реакцията му не била като при изненадата в Марбея. „Първо много се зарадва, че има подарък за него, отвари го и се започна: „Какво е това, въобще не го разбирам!“ Аз му обясних, че е модерно и полезно, но той каза, че въобще не го иска и предложи докато сме тук веднага да го заменим с хлебопекарна или мултикукър. Нахейти ми подаръка отвсякъде“, още се мръщи тя. В крайна сметка си тръгнали с уред за готвене, защото половинката й така или иначе притежавал предимно медицинска литература, която се предлагала предимно на хартия. „А и книгите са си книги!“, добавя той.
Двамата все още не са минали под венчило, но нито бързат, нито смятат да вдигат тежка сватба у нас, защото не искали да бъдат в устите на хората. Както я нарекоха във Вип Брадър, Малката Джулка наистина някой ден ще бъде „малката булка“ на екзотична церемония в Индия. Илиян ще има тежка задача да сбъдне тази й мечта, защото изкусителната блондинка бленува да се омъжи в Тадж Махал, който е олицетворение на вечната любов.

Публикувана на
14 Февруари 2020 година