Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Китайски маратонец прави обиколки в хола си заради карантина

Видяна: 21200 пъти

Карантината, под която са поставени стотици жители на Китай, в опит да се спре разпространението на коронавируса, продължава. Напълно естествено хората, които вече със седмици не са излизали, започват да се изнервят в тази обстановка. Може би затова аматьор маратонец реши да направи нещо по въпроса.
Пан Шанку от Ханджоу, здравен работник, пробяга маратонско разстояние в хола си, пише Business Insider. Китаецът съединил две маси в хола си и започнал да ги обикаля. Направил общо 6250 обиколки около двете маси, което му отнело малко под 5 часа.
В социалната мрежа Weibo той е качил видео на постижението си. "Не съм бил навън от много дни и днес вече не мога да понеса да си стоя", написал китаецът. За доказателство добавил и скрийншот от фитнес приложението, с което следи резултатите си.
Една обиколка - 8 метра, избягано разстояние - 50 км, време - 4:48:44. Пан е един от милионите китайци, които вече седмици са приковани в домовете си. Ханджоу се намира на 760 км от Ухан, градът, който се смята за огнище на заразата.
На 5 февруари властите поставиха и Ханджоу под карантина, в опит да възспрат разпространението на Covid-19. Маратонецът Пан не е единственият, който се опитва да намери начини да се раздвижи. Една жена дори е описала комично, че се състезава "сама със себе си" в собстевния си апартамент, докато мъжът й и дъщеря й си почивали.флагман

Публикувана на
13 Февруари 2020 година