Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

9 г. затвор за Веска, удушила мъжа си

Видяна: 22560 пъти

Окръжният съд осъди на 9 години лишаване от свобода 67-годишната Веска Хаджиева. Тя беше призната за виновна, че на 13 януари 2019 г. в с. Труд умишлено е умъртвила съпруга си, 73-годишния Костадин. Според съдебно-медицинската експертиза причината за смъртта е механична асфиксия, получена при притискане шията на жертвата. Решението на съда не е окончателно, подлежи на обжалване.
На фаталния 13 януари миналата година измъчената и изтормозена 68-годишна жена не издържа и уби съпруга си - 73-годишния Костадин.
Веска дълги години е била тероризирана и психически и физически от мъжа си, а положението станало страшно, след като преди години починал единственият син на семейството. Костадин дори си позволявал да води любовницата си вкъщи и да спи в общата има спалня, а Веска години наред била пренебрегвана. С нея Костадин се отнасял като с животно.
Нещата ескалирали, когао Веска разбрала от мъжа си, че той е преписал къщата им на любовницата си. На 13 януари двамата се скарали в банята, заради това, че Костадин бил взел ключовете от къщата на Веска. Настанала кавга, а жената удушила съпруга си. После прикрила следите и отишла на работа. По време на днешното заседание Хаджиева не спря да плаче в съда, а защитата настоя за пореден път, че тя е действала при самоотбрана. Авдокат Олин Търновалийски подчерта, е неговата клиентка системно е била подлагана на страшен физически и психически тормоз в продължение на години.
Представената по делото съдебно-медицинска експертиза по безспорен начин доказва, че мъжът е бил удушен.

Публикувана на
13 Февруари 2020 година