Новина от категория България
Архив на публикациите

Как двама полицейски шефове обраха възрастна жена

Видяна: 56000 пъти

Възрастна софиянка е обрана в трамвая, от дамската й чанта е задигнат портефейлът й. В него е имала малко пари, лични документи и тото фиш, печелещ 12 000 лева. Сумата е по-голяма от 10 000 лева и затова е трябвало да ѝ бъде изплатена до 45 дни. Жената е подала жалба за кражбата, която била докладвана лично на зам.-директора на 3-то РПУ. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод арестуваните двама полицейски шефове.
В спортния тотализатор е получено запитване кой е печелившият, лично от зам.-началника. Цялата кореспонденция се води само с него и то на ръка. В последствие той е депозирал печелившия фиш и собствената си банкова сметка.
"Разследването е на два дни. Предприехме незабавни мерки, като веднага е образувано досъдебно производство. Вчера е започнала интензивна работа от следователите. Извършени са претърсвания в работните помещения на двамата полицаи. Намерена е преписката между тях. Извършено е претърсване на личния му автомобил и на жилищата и на двамата", обясни прокурорът от Софийска градска прокуратура."
Двамата полицейски служители - зам.-началникът на 3-то е в близки отношения на началника на групата. Прокурорът, който ги е привлякъл като обвиняеми е установил, че заместник-началникът на Трето РУ е извършител, а началникът на група в СДВР, е помагач.
Възрастната жена е заявила в тотализатора, че тя е печелившата. Но това не е спряло полицейския шеф. Все още обаче не се знае как въпросният фиш е достигнал до него. /блиц

Публикувана на
13 Февруари 2020 година