Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Изстрадала майка на три деца моли за помощ

Видяна: 65240 пъти

На електронния адрес на „Пловдивмедия“ се получи това тревожно писмо. Публикуваме го без редакторска намеса, надявайки се че читателите ни ще бъдат съпричастни към неволята на една майка на три деца:

Здравейте, добри хора!
Пише ви една изстрадала майка, която от безсилие се обръща към вас за помощ...
Казвам се Стефка и съм горда майка на три прекрасни деца!
Допреди няколко години животът ни беше като на почти всеки човек. Със съпруга ми работихме почасово, децата ни имаха едно красиво детство. Никога не сме били много заможни, но пък се трудихме честно, за да издържаме децата си по възможно най-добрият начин!
Докато един ден малката ни дъщеря се събуди цялата подута и със сини кръгове под очите. Веднага след това започнахме посещения по различни специалисти, за да разберем какво се случва с милото ни дете.
В резултат на множество изследвания ѝ бе поставена страшната и дотогава напълно непозната за нас диагноза – Нефротичен синдром.
Тогава Мелиса беше едва в 5-ти клас. Последваха купища изследвания, срещи с много доктори и нужда от десетки лекарства. Провежданата терапия подобри състоянието ѝ, но косата ѝ окапа, което беше изключително стресиращо за едно момиче, навлизащо в пубертета.
Благодарение на терапията състоянието на Мелиса се подобри за определен период, с времето косата ѝ започна да расте отново и цялото ни семейство бе безкрайно щастливо!
За съжаление, по-късно се сбъдна най-големият ни кошмар – през август миналата година бъбреците на Мелиса отказаха напълно.
По спешност детето ни беше включено на животоподдържаща хемодиализна терапия. Сега три пъти в седмицата по 4 часа ние сме в болницата, където апарат пречиства кръвта ѝ. Оттогава спрях да ходя на работа, за да се посветя изцяло на дъщеря ми...
Случилото се отрази не само на мен и Мелиса, но и на цялото ни семейство. От силния стрес баща ѝ получи тежък инсулт, заради който вече 8 месеца е на легло – без да може да се движи и да говори. Това наложи синът ми да напусне също работа, за да може да се грижи за съпруга ми, докато аз съм по болниците с Мелиса.
Мелиса вече не ходи на училище и рядко излиза, защото диализите я уморяват и тя няма сили дори за обикновена разходка. Диализата е много болезнена, но най-страшното е, че диализата поддържа живота ѝ, но и уврежда един по един органите ѝ.
Диализата спира нормалния растеж и развитие на тялото, което е опасно за Мелиса, тъй като в момента тя е в пубертета.
Ние няма да се предадем и ще се борим всячески да подобрим състоянието на нашето момиче! Именно затова направихме и консултация с турски доктори.
От тяхна страна бе потвърдено, че аз мога да ѝ бъда донор, както и че Мелиса има спешна нужда от тази животоспасяваща трансплантация!
Цената на трансплантацията, както и всички съпътстващи лечение в чужбина разходи са крайно непосилни за семейството ни!
Единствените ни доходи, освен детските добавки на Мелиса, са паричките, изпратени от най-големия ми син, който работи в чужбина, но те стигат едвам за храна и лекарства...
Не знам дали ще успеем да съберем тази голяма сума, но като майка, която вижда детето ѝ как страда, съм длъжна да опитам и да ви призова за помощ!
Благодаря на всеки, който ще застане до нас в тази неравностойна борба за живота на малкото ми момиченце!

Начините за дарение ще откриете тук: https://bg.helpkarma.com/campaign/jivot-za-melisa-1014/dashboard/preview
Банкова сметка
В полза на:
Хелп Карма Фондация
При банка:
Алианц Банк България
Номер на сметка:
BG22BUIN95611000581788
Swift / BIC:
BUINBGSF
Основание:
Живот за Мелиса

Публикувана на
13 Февруари 2020 година