Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Заканват се с линч на хвалещ се, че е убил муфлон

Видяна: 51680 пъти

Грозен отстрел на защитения у нас по Червената книга муфлон разпали социалните мрежи. Авджията, извършил гнусното деяние, е от ловната дружинка в Равногор и се похвали сам с трофея си във фейсбук.
Реакциите на потребителите й не закъсняха, като обявиха за убиец и се заканиха да линчуват гордия ликвидатор на беззащитното диво животно.
Става въпрос за Георги Иванов, който освен страстен ловджия, е и член на престижната Българо-германска индустриална камара, сочи справка на Lupa.bg.
От фотосите с мъртвия муфлон се вижда, че животното е отстреляно със снайпер със заглушител, което също е против разпоредбите на Изпълнителната агенция по горите. Муфлоните са защитени от закона животни. Затова са записани в Червената книга на България. Към 2012 г. в България има 4595 муфлона с тенденция към намаляване. Въпреки успешната аклиматизация на европейския муфлон в редица страни, включително и в България, на родните му острови популацията е уязвима вследствие на лова и заради кръстосване с домашни овце.
Изпълнителната агенция по горите вече е назначила проверка, пише Лупа.бг.

Публикувана на
12 Февруари 2020 година