Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Васил Божков си е хвърлил парите на вятъра

Видяна: 45315 пъти

Президентът на футболния "Славия" Венцеслав Стефанов коментира, че бизнесменът Васил Божков не би рискувал да призовава феновете на "сините" да протестират по време на двете им срещи, нито би си направил ритуално сепуко заради хазартния бизнес.
В момента Божков е задържан в Дубай. Той е собственик на основния спонсор на "Левски" и това поставя клуба в неизгодна финансова позиция.
"Аз прочетох някъде, че Васил Божков е казал, че е дал за 6-7 месеца 22 млн. лева. Ако аз имам 22 млн. лева, 10 години "Славия" ще я издържам и няма да излезе от шестицата. Гарантирам с главата си. Не мога да си обясня къде потъват тези пари, за къде се дават тези пари. Васил Божков си е хвърлил парите на вятъра. Като прочетох, че е дал 22 млн. за няколко месеца, това ме втрещи. Не мога да си помисля, че такива пари ще изтекат в канала. За кое място е "Левски" сега? Трето? Ние сме на пето с 2 млн. - 2,5 млн. на година", каза Стефанов и добави:
"Как да дава Васил Божков? От къде да дава? Той е арестант. И до колкото знам всичко му е блокирано. Божков е умен човек. Няма да си направи сепуко сам. Не би трябвало нито един от ръководителите на футболни клубове да прибягва до този начин на действие - да кара привържениците си да ходят да протестират. Ако не можеш да се справиш с тази задача, която имаш, по-добре си подай оставката и си търси друга работа, но не да създаваш безредици в държавата. Проблемът при Васил Божков е със стари партньори. Познавам го. Не сме приятели, нито съдружници, но го познавам от дете - умен, интелигентен, много добър математик. Едно време с един негов приятел правеха демонстрации - смяташе 6-цифрени числа, умножаваше и делеше. Нещо, което малко хора могат да го направят. Как по-натам са се развили нещата, не мога да кажа. Сега сме 2020 г. Божков е от 1991-1992 г. в този бизнес. Колко хора минаха и колко правителства? Защо сега изведнъж всичко се изсипва. Може би е трябвало преди това да има някакви ограничения, някакъв ред и нещата щяха да бъдат нормални", коментира култовият футболен бос. /лупа

Публикувана на
10 Февруари 2020 година