Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

12-те цвята на пролет 2020 според Pantone

Видяна: 86224 пъти

Вижте кои са най-актуалните цветове в гардероба за сезон пролет/лято 2020 според Института Pantone.
Пламък

Този цвят е просто изгарящ. Според Pantone той излъчва увереност и целенасоченост. Цвят Пламък много напомня на класическото червено, което си остава една от вечните тенденциили този цвят, сякаш казвате "Вижте ме, аз съм тук!" и наистина няма да останете незабелязани.
Шафран
Различните нюанси на жълтото почти винаги присъстват в пролетно-летните тенденции. Това е един от цветовете, силно повлиян от хранителната индустрия, защото връзката между модата и храната е неразривна. Цвят шафран добавя вкус и пикантност към гардероба и щипка екзотика в излъчването.
Класическо синьо
От Pantone описват класическото синьо като цвят, безграничен като вечерното небе. Това е един цвят на безкрайни възможности. Интересното при този нюанс е, че е едновременно наситен и успокояващ, предоставящ много възможности за съчетаване.
Зелено като от Бискайския залив
Зеленото от Бискайския залив много напомня на свежото ментово. Това е един цвят, който ви предизвиква да сте авантюристи, да търсите свежото и различното навсякъде.
Зелен лук
Още една тенденция, вдъхновена от храната, е цвят зелен лук. Този цвят отразява тъмният наситен нюанс на перата на сибирския зелен лук. Нюанс, който е дълбок и те кара да се замисляш, да се върнеш обратно към природата и спокойствието, което носи.
Избелял деним
Какво по-класическо има в света на модата от чифт дънки? Е, може би чифт избелели дънки, които са се доказали във времето, които са удобни и винаги можете да ги съчетаете с всичко. Този цвят е вдъхновен от милениалите и техния стремеж към удобство.
Портокалова коричка
Свежото попълнение в пролетната палитра е цвят портокалова коричка. Оранжевото неизменно присъства в пролетно-летните тенденции през последното десетилетие и явно няма намерение да отстъпва. Интересното при този цвят е, че е едновременно свеж, категоричен и незабравим. С него сякаш казвате "Тук съм, хайде да се забавляваме"
Мозаечно синьо
Мозаечното синьо е може би сред най-любопитните цветни попълнения за пролет/лято 2020. От Pantone описват този цвят като мистичен, грациозен и демонстриращ дълбочина на усещанията. Малко по-тъмен и дълбок от избелелия деним, мозаечно синьо излъчва изисканост и класа.
Слънчева светлина
Още един жълт нюанс за пролет/лято 2020 е цвят слънчева светлина. Той ще внесе щастие и много поводи за усмивки в ежедневието ви.Любопитното при цвят слънчева светлина е, че е много близък до пастелния нюанс на жълтото. Особено популярен ще е сред дрехите от по-ефирни и леки материи.
Коралово розово
Коралово розово е цвят на топлина и добронамереност, цвят, който ви казва "Добре дошли" и ви прегръща. От Pantone казват, че това е цвят, който, облечете ли веднъж, няма да искате да свалите от себе си. Той е малко по-приглушен нюанс на Жив Корал, който беше цвят на 2019-та.
Канелена пръчка
Цвят канелена пръчка е едновременно сладък и пикантен, вдъхновен от цвета на природата. Цвят канелена пръчка не е просто цветът на сухата канела, а на тази, потопена в течност.
Ако се вгледате в нея, ще откриете леко загатнат червен нюанс, който добавя предизвикателност в иначе спокойното кафяво.
Компот от грозде
Цветът, наречен от Pantone Компот от грозде, е много умиротворяващ нюанс на лилавото. В него липсва острота или напрежение. Някои стилисти дори го определят като "неутрален цвят, който да носите, когато не сте в настроение за сиво или бежово". /розали

Публикувана на
30 Януари 2020 година