Новина от категория България
Архив на публикациите

Васил Божков отлетял с частния си самолет

Видяна: 72720 пъти

Васил Божков е бил поставен на мушката още преди Нова година. Един от най-влиятелните и богати българи у нас е бил наясно със ситуацията и това е била една от причините да излезе пред медиите и да говори, за да защити бизнеса си и приходите си - част, от които трябваше да налива в Левски.
Божков отпразнува Нова година в Тайланд. Само седмица след завръщането му започнаха и неволите с властта. Акцията срещу него е била планирана преди това, но се е изчаквал удобен момент, която явно е настъпил днес. Той организира две срещи с привържениците на сините - едната закрита, въпреки че в социалните мрежи се появи видео, в което той заявява, че ако я няма Националната лотария, няма да може да издържа Левски. На втората спявка преди седмица бяха поканени и медиите.
След нея имал среща "на четири очи" с някои от крайните привърженици на Сектор "Б", на която обяснил каква е ситуацията и какво се изисква от тях. След това в малките часове на следващия ден отпрашил с частния си самолет към Париж, където има няколко апартамента и живее от години.
В последствие феновете на Левски, предвождани от шефа на Националния клуб на привържениците - Степан Хиндлиян, и брата на Любо Младежа - Димитър Костадинов, успяха да се срещнат с Бойко Борисов в Министерския съвет. Там премиерът им предложи акциите на синия клуб да отидат при тях и те да могат да управляват Левски.
Ден след това обаче изпълнителният директор на сините Павел Колев заяви, че феновете не могат да се справят сами с управлението на клуба от "Герена", ако нямат сериозен финансов гръб - такъв, какъвто ще липсва след абдикирането на Васил Божков. Благодетелят е бил информиран от лидерите на Сектор "Б" за случващото се и оттогава те нямат ни вест, ни кост от него.
"Не се крия. Ако някой ме издирва - има законни начини, по които да ме потърсят. Никой не ме е търсил", каза Васил Божков пред "Дневник" в сряда по обяд. Той потвърди, че не е в България, а е в чужбина по работа, но не съобщи къде се намира.
Собственикът на "Нове холдинг" заяви, че не е избягал и че отговаря, когато го търсят. Отказа коментар на събитията от последните часове, като каза, че няма информация какво точно се случва и когато има яснота - компанията ще излезе с официална позиция. /лупабг

Публикувана на
29 Януари 2020 година