Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„На бунт!“, гръмна Корнелия като залпа на „Аврора“

Видяна: 23973 пъти

Лидерът на БСП Корнелия Нинова яхна протеста, който се състоя пред сградата на Народното събрание в столицата. Това стана ясно от пост в личната й фейсбук страница.

"Днес парламентарната група на "БСП за България" се включи в протеста с искане за оставка на вредното правителство на Бойко Борисов", написа тя. Преди това със съпартийци спретнаха екшън в парламента, след като стана ясно, че вотът им на недоверие срещу кабинета "Борисов 3" не успя да мине. "Истинският вот на недоверие се състоя извън парламента. Исканията на хората са справедливи. Ние ги подкрепяме. Нека всички недоволни да се обединим и продължим. Промяната е възможна. Тя е в нашите ръце", зове соцводачката.
Бунт на малкия и среден бизнес заради новите, утежняващи правила за тях за фискалната политика, назрява пред Народното събрание. От обяд няколко стотин души са блокирали жълтите павета, а поне още толкова полицаи бранят властта с кордон, простиращ се от подлеза при Ректората на СУ до градинката "Кристал". Въпреки че вчера премиерът Бойко Борисов и представителите на предприемаческите организации се разбраха за отлагане на спорните поправки с 6 месеца и за инициирането на широк обществен дебат, днес те искат оставка на правителството.
От площада пред парламента протестиращите се отправиха към сградата на Министерския съвет.

Публикувана на
29 Януари 2020 година