Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Мавруд, ферментирал с листенца от роза

Видяна: 17507 пъти

Мавруд, който е ферментирал с листенца от роза, ще покаже българска изба в рамките на международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2020”. Той е в специалната колекция на известна винарна от района на Пловдив.
Посетителите на „Винария” ще могат да видят още: оранжево вино, ледено вино и продукти, направени по технологията „Нов свят”. Поради това те са с по-плътен вкус, по-ароматни и с по-високо алкохолно съдържание.
Ракия, отлежавала 15 години, ще бъде представена за първи път. Тя е създадена от отбрани сортове българско грозде, като серията е лимитирана до 6000 бутилки.
Ще опитаме и от най-награждаваната водка в света, получила 72 международни награди и обявявана шест пъти за най-добрата в клас „Суперпремиум“. Еликсирът с рядко качество и чистота се произвежда в Полша.
Една от изненадите на изложбата ще са готовите шотове. Забавните миникоктейли са с вкус на ликьор, кафе, праскова, ягода, боровинка, ирландски крем, а съдържанието на алкохол е 16%. Резултат от дългогодишни експерименти е новият вариант на прословутите португалски вина – те вече са подходящи за коктейли, защото са ориентирани към по-млада публика. Дистрибуторите ще презентират и грузинско бренди от известна дестилерия. Началото на панаирния маратон е 19 февруари, а финалът ще бъде на 23 февруари т.г.

Публикувана на
29 Януари 2020 година