Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Тежка нощ за президента, кахъри се бивш служебен премиер

Видяна: 28400 пъти

Тази нощ Радев ще трябва да вземе едни от най-тежките и важни решения в живота си. Естественият изход за него е оставка. Иначе започва ходене по мъките. Това заяви в предаването “Денят ON AIR” бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.
"Преживяваме един много драматичен ден. Това е от тези преломни дни, в които настъпват обрати в историята. 28 януари ще се окаже подобен ден. Всичко започна по един невинен начин - с искането на главния прокурор да се тълкува член 103 от Конституционния съд", смята Близнашки и допълни - искането на държавния глава е подкладило огъня и нещата са придобили неочакван развой. "Държавният глава доста предизвиквателно настоя да се изяснят мотивите и нещата станаха неудържими. Появиха се твърде много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят, но самият той настоя това бъде направено и се създаде изключително сложна ситуация", каза още Близнашки пред Bulgaria ON AIR. Той допълни, че тепърва ще видим дали тези записи ще бъдат оспорени. "Нещата не могат да станат в полза импийчмънт. Тук не е толкова важен юридическият аспект на проблема, а моралният", допълни професорът.
"Естествен изход от ситуацията е оставката. Няма друго решение, ако той реши да упорства, да предизвика формалните процедури - това ще бъде ходене по мъките. Много е важно, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за евентуалните последици и всичко, което правиш", допълни още бившият служебен премиер.
Социалните мрежи буквално ”завряха” от възмущение, след като стана ясно, че главният прокрор Иван Гешев атакува президента Румен Раев заради съпругата му. Ето и няколко мнения по темата:
Адвокат Николай Хаджигенов: ...Да де, ма ако чуете записите от СРС-та (майната и на презумпцията за невиновност, гешеff няма откъде да знае, че и тя е в Конституцията, щото не е питал КС) ще установите, че службите, разбирай правителството подслушват действащия президент!
Аферата Уотъргейт, пасти ще яде. Ма, тва в САЩ.
Тука са важни ония четири неща (три са, ма последното два пъти) само и тва е.
Не, ли?“
Журналистката Анна Заркова: „Леле, мале. Научих, че двама професори, две професорки и трима доктори на науките, които имат собствени институти, все още не са успели да се изкажат относно неясното положение на президента Радев. А мръкна вече и телевизиите след малко затварят. Е сега вече го закъсахме яко!“.
Психиатърът Цветеслава Гълъбова: "Като няма вода в Перник, поне СРС-та на Президента да има. Адски гнусно е това, адски" фрогнюз

Публикувана на
28 Януари 2020 година