Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Легендата Коби и 13-годишната му дъщеря загинаха

Видяна: 59160 пъти

След трагичната новина за гибелта на легендарния баскетболист Коби Брайънт, в социалните мрежи заваляха стотици съобщения от редица популярни личности, сред които и на самия президент на САЩ Доналд Тръмп. Всички почитат загиналият на 41 години бивш баскетболист, който прекара цялата своя кариера в Лос Анджелис Лейкърс.
Коби Брайънт загина след инцидент с личния си хеликоптер, който се разби в Калифорния, а на борда е била и 13-годишната му дъщеря Джиана Мария Оноре - Джиджи, която е била изгряваща баскетболна звезда.
В един от най-интересните срещи от неделния ден Сан Антонио Спърс и Торонто Раптърс спряха да играят за 24 секунди в почит на легендата. Спорна топка бе спечелена от шампиона Торонто, който не поде нападение. Възпитаниците от канадския град направиха така, че изчакаха да изтекат 24-те секунди за атака, почитайки абсолютната легенда на Лос Анджелис Лейкърс, който играеше с №24.
“Информациите са, че великият баскетболист Кобе Брайънт и трима други са загинали при катастрофа с хеликоптер в Калифорния. Това е ужасна новина!“, написа президентът на САЩ Доналд Тръмп в Twitter
Все още е мога да повярвам", написа Юсейн Болт, споделяйки видео в своя профил в Twitter
„Герой за мнозина, включително и моя внук, изключителен атлет, който винаги бе мил с мен и моето семейство”, написа актрисата Упи Голдбърг.
“Нямам думи, с които да изразя болката, която изпитвам от тази трагедия да загубя моята племенница Джиджи и моят брат Коби Брайънт. Обичам ви и винаги ще ми липсвате. Моите съболезнования към семейство Брайънт и семействата на останалите загинали на борда. Лошо ми е”, не скри болката си Шакил О’Нийл.
“Съсипан съм да науча новината, че моят приятел Коби Брайънт е починал. Молитвите ми са с неговата съпруга Ванеса и с децата му, както и с цялото семейство на Лейкърс”, добави Денис Родман.
На борда на разбилия се хеликоптер сред загиналите пасажери е била и 13-годишната дъщеря на легендата Джиана Мария Оноре - Джиджи, която е била изгряваща баскетболна звезда. Според TMZ Sports те са били на път към Академия Мамба за баскетболна тренировка, когато е станала катастрофата. Академията е в близост до мястото на инцидента. По все още непотвърдена информация, на борда е имало друга млада баскетболистка със своя баща. Джиана Мария-Оноре Брайънт е втората по възраст дъщеря на Коби и съпругата му Ванеса. 13-годишната Джиджи има още три сестри - Наталия (17), Бианка (3) и Капри, която се роди през юни миналата година. /блиц

Публикувана на
27 Януари 2020 година