Архив на публикациите

Край стария градски часовник е пуснат фишът за 6 564 060 лв.

Видяна: 23851 пъти

В петък преди обед в Разград никой не работи. Всички умове са заети с това да разсъждават кой е ударил деветия по големина джакпот в тото историята в България с размер на печалбата 6 564 060 лева, уцелени с един фиш от Тото – 2, пишат от „Телеграф“.
Айше Шикриева и Енвер Мустафова са съседки и явно са сериозни участнички и чести посетителки в тотопункта. Щом имат карта „Тото клуб“, значи са лоялни клиенти“, коментира Нази, която работи в пункта. От четири месеца е тук и още първият ѝ клиент спечелил 3500 лева. Не знае обаче в коя точка на града са пуснати щастливите 6 числа от 7 тираж. „Различни са хората. Едни се радват емоционално, други са сдържани и дума не казват“, обяснява 42-годишната Нази.
Най-интересни и най-много се радва на тия, които идват с фишче без да са го гледали и чакат тя да им го провери. „Няма никога да забравя един клиент сега преди Коледа. Идва един дядо, спечелил 171 лева, обаче не знаеше. Дойде да провери. Човекът се разплака. Вика: Това ще ми е най-хубавата Коледа“. С него плаках и аз. Просто... не знам... Понеже нямах и едри пари, му давам по 10 лева, броя ги: Стига бе, момиче, даваш ми половин пенсия“, разказва Нази. „Мен ако питате, тоя човек още не знае. Ако знаеше, вече щеше да е отишъл да си провери фиша“, разсъждава тя. В петък след тегленето на последния тираж дошла на работа в 6:40 ч, десет минути преди началото на работното време. Пред пункта вече имало опашка от хора, дошли да си проверят фишовете, да не би да са милионерите.
В късния предиобед по ларгото се разнася новината: печалбата паднала в тото пункта „Момина чешма“ недалеч от стария градски часовник. „Ааа, не знам, аз само замествам тука, нищо не знам“, лаконично казва касиерката на „Момина чешма“ Милка Зарева. Със сигурност обаче през нейните ръце е минал и фишът с 6,5 млн. лв. Няма как обаче да помни кой е бил клиентът, всички чакат да се появи. /блиц

Публикувана на
25 Януари 2020 година