Новина от категория България
Архив на публикациите

Феновете на „Левски“ се кротнаха

Видяна: 24888 пъти

Феновете на "Левски" изненадващо смекчиха тона след срещата си с Бойко Борисов днес. След радикалната позиция преди дни, когато бяха готови на протест, днес обявиха, че "няма да правят бунтове в защита на корпоративни интереси".
"Една не малка част от медиите от сутрин до вечер се занимава с това, че ще излезем на улицата и ще правим бунтове, независимо че ние твърдим, че няма да излизаме в защита на корпоративни интереси да правим каквото и да било. Не мога обаче да скрия, че на втората среща с Васил Божков имаше фенове, които настояваха да се вземат крайни мерки, призна председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян след срещата в Министерски съвет.
Той съобщи, че на феновете им е било предложено да си вземат акциите: "В общи линии така стоят нещата. Отговорихме, че ще си помислим. Това не е първо подобно предложение към нас. Преди време Спас Русев също ни казваше да си вземем акциите".
За Хиндилян обаче едно е ясно - нещата, поставени по този начин, неминуемо вкарват феновете, които са на първа линия, в тази игра. Каза още, че присъстващите на срещата – премиерът, финансовият и спортният министър, се обединили около становището, че моделът, по който се управлява футболът, е погрешен.
Журналистическият интерес към срещата беше изключително голям, тъй като основният спонсор на "Левски" Васил Божков заяви на среща с феновете, че клубът ще фалира, ако му бъде отнет бизнеса.

Публикувана на
24 Януари 2020 година