Новина от категория България
Архив на публикациите

Баща нахлу в клас, заплашва учителка с убийство

Видяна: 25640 пъти

Баща нахлул в ОУ „Княз Александър Първи“ вчера. След като е изблъскал охраната, влязъл е в класната стая на дъщеря си, измъкнал я оттам и заедно с нея е връхлетял по време на часа по химия в стая на 7-ми клас. Причината за нахлуването била , че се опитвал да открие момче, ударило дъщеря му, съобщава Glas.bg.
Предисторията според версиите на бащата и очевидците се разминава. Според гневния баща дъщеря му, която е в 5-и клас, е била пребита от седмокласник. Даже куцала. Според ученици и учители, били свидетели на случващото се обаче, побой не е имало изобщо. При излизане от стаите по време на междучасието и смяната на кабинетите е настанало обичайното стълпотворение, при което момиченцето е било блъснато и си е ударило крака в маса. В никакъв случай не е било умишлено, твърдят свидетели на случилото се. Петокласничката не е минавала през медицински кабинет.
След това бащата влиза в часа по химия, където се развихря екшънът. Тръгва да вдига момчето от чина, при което се намесва учителката. Бащата я блъска – пред очите на учениците й и собственото си дете, и започва да отправя заплахи от сорта: „Ще ви убия!“.
Реакцията на полицаите от Четвърто районно управление на МВР е била много бърза. Бащата е прибран, започнато е досъдебно производство. В момента седмокласникът е на разпит в Детска педагогическа стая. Родителите на момчето са подали жалби до Детска педагогическа стая, в Отдел закрила на детето и ще подават и в Прокуратурата.
За останалите деца – съучениците на седмокласника, се е наложило да бъде извикан мобилният екип от психолози, защото децата са били много стресирани – от гледката на блъснатата им учителка и грубите и арогантни думи на бащата. /лупабг

Публикувана на
23 Януари 2020 година