Новина от категория България
Архив на публикациите

Премиерът индиректно каза на В. Б. да си мери приказките

Видяна: 28640 пъти

Бойко Борисов коментира актуалния казус с проверките в лотарийните компании на Васил Божков и евентуален фалит на футболния „Левски“, който се спонсорира от бизнесмена. "Правим го в много компании и на много места. Сега му е дошло времето за проверка. Къде е описан "Левски" тук? "Левски" ще го има и преди и след мен и Божков", заяви той.
"Очаквам в скоро време прокуратурата да даде заключения. Думите "одържавяване", "национализация" са неверни. Ако фирмите не плащат такси на държавата, им се взема лиценза, нищо друго", каза още премиерът по време на заседание на Министерския съвет.
Ако докладът, който прави Агенцията за държавна и финансова инспекция в Комисията по хазарта е верен, ще имат проблем много хора, предупреди той. В публичното пространство са се ширели дълбоки неистини относно това, че някой има идея да национализира частен хазартен бизнес. На неговото бюро е имало доклад на АДФИ, в който се казва, че са засечени разлики от неплащане на такси за стотици милиони. В този доклад обаче никъде не фигурира името на футболния клуб Левски. И в тази връзка премиерът недоумява каква е връзката.
Дали е виновна Комисията и дали ще бъдат осъдени, ще стане впоследствие ясно, тъй като в момента по проверката се работи на пълни обороти. Едно обаче е сигурно – никой, на никого няма намерение да взима фирмата, още по-малко да се национализира.
"Ако има нарушения ще му се вземе лицензът. Къде е национализацията", пита премиерът.
Очаква се утре той да се срещне с организираните привърженици на Левски, които искат да чуят гледната точка на държавата в създалия се казус. Пред Bulgaria ON AIR шефът на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян заяви, че след тази среща феновете ще решат какви действия да предприемат.

Публикувана на
23 Януари 2020 година