Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Случихме на народен човек!“, радват се пловдивчани, били на първия приемен ден на Зико

Видяна: 22520 пъти

50 граждани успяха да влязат при новия кмет на Пловдив Здравко Димитров на първия му приемен ден. Още преди местните избори той обеща, че ще отделя време за срещи в общината с пловдивчани, които търсят съдействие и подкрепа от градската управа. Хората дойдоха с имотни проблеми, с оплаквания за пречки в бизнеса им, с лични кахъри.


Катя КАЗАКОВА

През двата мандата на предишния кмет традицията да има приемем ден беше нарушена, заради което той предизвикваше гражданско недоволство, даже си създаде имидж за недостъпен и високомерен.
Здравко Димитров явно има намерение да не се отнася формално с неформалните си срещи на приемния си ден, защото по негово настояване целият му екип е разположение, за да може веднага да се търси решение на проблемите, заради които идват при него.
От Съюза на пенсионираните учители бяха първите, които дойдоха. Тяхното притеснение, че, че домът им в Стария град щял да бъде отнет. „Разбрахме бързо, че не се оплакваме на арменския поп, а на човек, който ни чува и е готов да свърши работа!“, коментираха те пред репортер на „Пловдивмедия“.
Проблеми, свързани със санирането пък изложиха представители на домсъвети. И те излязоха обнадеждени, че идването им не е било напразно.
Здравко Димитров излуша съграждани, които от дълго време нямат решение на имотни преписки, с търговци, искащи подновяване на развешителните им, дори и с търсещи си работа в общински фирми.
„Виждам ги, че идват притеснени – обикаляли са по институциите, част от тях дори вече са изгубили надежда, че проблемът им може да бъде решен. Изпитах истинско удоволствие да видя отново надеждата на лицата им, когато разбраха, че все пак ще се обърне внимание на проблемите им. По време на предизборната кампания заявих, че моето управление ще бъде обърнато с лице към хората и ще изпълня обещанието си“, заяви пред журналисти след края на приемния ден Зико. „Хайде да ви черпя отсреща по едно кафе! Чак не съм очаквала. Дойдох със свито сърце, че нищо няма да се случи, а ме срещна кмет, който все едно, че ми е близък, такова чувство имах, докато разговаряхме. Случихме на народен човек!“, не криеше колко е доволна възрастна пловдивчанка.

Публикувана на
21 Януари 2020 година