Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Опашка в приемния ден на кмета

Видяна: 24120 пъти

50 души бяха приети от кмета Здравко Димитров и неговите заместници в първия приемен ден на общинската администрация. Хората дойдоха с различни проблеми, предимно от личен характер и повечето от тях държаха да бъдат изслушани именно от кмета.
По негово настояване целият екип беше на разположение, за да може веднага да се търси решение на проблемите. Сред първите приети бяха представители на съюза на пенсионираните учители, които се притесняват, че домът им в Стария град ще бъде отнет. Представители на домсъвети представиха пред кмета проблемни казуси при санирането на блоковете им.
Сред дошлите в първия приемен ден имаше хора с дългогодишни имотни преписки, на които търсеха решение. Също така постъпиха искания за подновяване на разрешителни за търговска дейност. Част от хората бяха дошли, за да се кандидатират за работа в общинските фирми.
„Виждам ги, че идват притеснени – обикаляли са по институциите, част от тях дори вече са изгубили надежда, че проблемът им може да бъде решен. Изпитах истинско удоволствие да видя отново надеждата на лицата им, когато разбраха, че все пак ще се обърне внимание на проблемите им. По време на предизборната кампания заявих, че моето управление ще бъде обърнато с лице към хората и ще изпълня обещанието си“, коментира след края на приемния ден кметът Здравко Димитров.
„Всеки идваше с проблем, нерешен с години, но най-много като че ли търсеха внимание“ – обобщи Димитров след близо тричасовата среща с граждани. Идната седмица той ще посети „Дома на учителите“ в Стария град, за да се запознае на място с хората, които го ползват.
Днес оттам са дошли четирима души, притеснени, че общината ще им вземе дома. „Уважавам много учителите, уверих ги, че това е фалшива новина и не са заплашени“, съобщи Димитров.
Директорката на СУ „Йордан Йовков“ Таня Николова сигнализира за лошо състояние на физкултурния му салон и е получила уверение за проекти, по които училището може да кандидатства. „Тръгвам си оттук и се заемам“, сподели тя след приемната.
Много от сигналите са свързани с асфалтиране или отваряне на достъп до малки улици. „Те са разпределени по ресори и по всички сигнали, за които общината е компетентна, ще се търсят решения“ – категоричен е градоначалникът. Приемните му ще бъдат поне веднъж месечно. Обмислят се и изнесени приемни по районите.
За приемната гражданите могат да се записват на имейл – info@plovdiv.bg и на телефон 032 656 700.

Публикувана на
21 Януари 2020 година