Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

„Дрън-дрън!“, пише Бриджит Бардо до Макрон

Видяна: 24240 пъти

Френската филмова легенда Брижит Бардо написа отворено писмо до френския президент Еманюел Макрон, в което казва, че ѝ е писнало от бездействащото бърборене по въпроса за хуманното отношение към животните.
В нейния Twitter акаунт бе публикувано писмо, подписано от 85-годишната филмова звезда, което отделя много внимание на защитата на животните.
Тя припомня, че по време на среща с президента на страната през лятото на 2018 г. са били представени четири приоритетни мерки, които трябва да се предприемат за защита на животните: забрана за ритуално убиване на животни в кланици, забрана за използване на конско месо, забрана на "концентрационните птицеферми" за кокошки-носачки и клане на живи мъжки пилета, съобщава БГНЕС.
"Бяхте смаян да научите, че такива мъчения все още съществуват и се практикуват ежедневно. Отговорихте ми, че във Франция от дълги години не се яде конско месо и бяхте шокиран да научите, че все още се яде. Това ми даде надежда, че най-накрая ще вземете решение по тези въпроси. Трябваше да ми дадете отговор през декември 2018 г., аз все още чакам, въпреки многото ми писма за напомняния, които останаха без отговор, дори от вашия секретар", пише Бардо.
Френската филмова звезда обвинява президента, че "презира страданията на хората и животните, няма съпричастност, състрадание и чувствителност".
"И така, господин президент, достатъчно дрън-дрън и стерилни дискусии, преминете към действия. Безчестието се ражда от злоупотребата с власт", заключава Бардо.

Публикувана на
21 Януари 2020 година