Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Принц Чарлз една година с лични пари ще издържа сина си Хари и жена му

Видяна: 37680 пъти

Наследникът на британския престол принц Чарлз възнамерява да покрива разходите на сина си принц Хари и на неговото семейство в продължение на една година, съобщи вестник "Телеграф".
Вноските в полза на принц Хари ще бъдат осъществявани от личните средства на баща му, а не от доходите, които той а получава от херцогството Корнуол. Именно от тези пари по традиция се покриват разходите на наследника на британския престол и на неговите деца.
По данни на Би Би Си, след брака си с американската актриса Меган Маркъл през май 2018 година принц Хари е получавал от баща си около 2,5 милиона паунда (3,3 милиона долара) годишно, което е покривало около 95 процента от разходите на младото семейство.
Понастоящем е трудно да се определи какъв ще бъде размерът на разходите им, след като се установят в Канада, като се лишат от официалните си задължения към кралското семейство и съпътстващите ги привилегии и държавно финансиране. Те ще трябва да плащат за услугите на помощен персонал (около 1,3 милиона долара годишно), за задграничните си пътувания и за дом извън пределите на Великобритания.
Най-голямото перо в разходите на младото семейство ще бъде за охрана, която ще трябва да им бъде предоставена или от властите в Канада, или от частни фирми. По-рано Бъкингамският дворец отказа да коментира кой ще охранява принц Хари, неговата жена и дете, и за чия сметка. /монитор

Публикувана на
21 Януари 2020 година