Новина от категория България
Архив на публикациите

Млад ел техник се обеси на работното си място

Видяна: 67912 пъти

32-годишният Николай Пилев, електротехник в известно шивашко предприятие в Гоце Делчев е бил открит вчера сутринта, увиснал с въже на шията си, на тавана на предприятието.
От известно време той е живеел със съпругата си Джесика, която е от гърменското село Дъбница, на квартира в Гоце Делчев
.
Нямали деца. Иван Чилев, прокурор в Гоце Делчев каза пред журналисти, че младият мъж е влязъл около 13.05 часа в предприятието и е открит обесен на другия ден сутринта. Трагичният инцидент се разследва, но според колеги и познати той е злоупотребявал с алкохол и наркотици и в последно време често е бил в неадекватно състояние. Роден е в близкото село Господинци.
Името му нашумя през май миналата година, когато гръмна скандал за нападнат от него екип на Спешна помощ. Тогава бе настанен за лечение в специализирано отделение в Благоевград.
Николай Пилев е бил изключително умен младеж, но както казват познатите му, не умеел рационално да използва ума си. През декември 2018 година той и негов приятел изработили уникален проект за рециклиране на пластмаса, който бе отличен на първо място на престижен семинар, организиран от германско-българска индустриална камера. В конкуренция с младежи от цялата страна десетчленно жури оцени високо техния проект, а победителят получи покана през 2019 г. да презентира проекта си в Берлин. Собственикът на най-голямото шивашко предприятие в региона, Бертрам Ролман обеща тогава да реализира пръв в България енергийния проект на Николай Пилев. /монитор

Публикувана на
21 Януари 2020 година